Sådan sikre I jer selv bedst både ved ægteskab og hvis I ikke ønsker at blive gift

Selvom I måske ikke kan se for jer selv, at I nogensinde skulle gå fra hinanden, så kan der ske ting i livet som gør at det sker. Man kan aldrig være hundrede procent sikker på fremtiden og derfor er det en god ide at sikre hinanden og sig selv bedst muligt. Det kan både være, hvis den ene af jer tager en stor gæld med ind i et ægteskab eller på den anden side en stor formue med ind i et ægteskab.

Når man bliver gift deler man lige

Når man først er blevet gift, så deler man formue og gæld lige både ved skilsmisse og ved dødsfald. Derfor kan det være en rigtig god ide at passe godt på hinanden inden I bliver gift ved at lave en ægtepagt. Når I laver en ægtepagt imellem jer, inden I bliver gift så vil du ikke overtage halvdelen af din partners gæld hvis I skulle blive skilt eller han skulle gå hen og dø. Det vil derfor have stor betydning for din fremtid, hvis du pludselig stor med en stor uforudset gæld, som du skal betale af på. Det samme gælder hvis din partner har en stor formue fra inden I lærte hinanden at kende. Hvis I bliver gift uden at lave en ægtepagt, så har du pludselig ret til halvdelen af de penge. Det er ikke sikkert at I ønsker det sådan, imens I er gode venner. Men skal I pludselig skilles og derved formentlig er uvenner, så kan det være at situationen ser anderledes ud. Det samme gælder faktisk også hvis man har været samlevende i en lang årrække. Så kommer man også til at have ret til hinandens formuer og gæld. Derfor er en ægtepagt også en god ide, selvom I måske ikke ønsker at blive gift.

Lav aftalerne og ægtepagten imens i er gode venner

For jeres egen skyld, så lav ægtepagten og aftaler imens I er sammen og ikke forventer at gøre brug af det. Der er så meget nemmere at se realistisk på tingene og tilgodese hinanden. Fremfor hvis I først er blevet uvenner og ønsker at blive skilt. En skilsmisse har det med at få det værste frem i folk. Derfor er det en rigtig god ide, at have helt klare aftaler i form af en ægtepagt hvis I skulle gå hen og ønske en skilsmisse. Med en ægtepagt er det jura og love der sørger for, at formuerne bliver fordelt korrekt. Det er altså her at jura kan gå ind og beskytte jer og sørge for at i kommer ud med det i kom ind med i ægteskabet. Jura kan måske lyde kedeligt nu, men den dag I skal skilles så vil I være glade for at I har haft kigget på jura og lavet en ægtepagt.